TopThe 6th International Seminar for Special Doctoral Program “Green Energy Conversion Science and Technology”

The 6th International Seminar for Special Doctoral Program “Green Energy Conversion Science and Technology”


Energy and environmental issues are some of the greatest challenges facing humankind. In order to solve them, the conversion and storage of green energy is expected to make a very significant contribution. This International Seminar is designed for young researchers, mostly graduate students, to participate in lively discussions on future energy conversion technology, focusing on the areas of fuel cells, solar energy, energy conversion, and the generation of new energy. Professors and engineers who have played pioneering roles in these areas are invited as lecturers to speak about the latest research developments. This year, the 5th year of the Seminar, we will widely solicit participation from young researchers at home and abroad who are engaged in research and development that center on the four areas listed above. To provide an opportunity for them to take the initiative throughout the Seminar, which indeed is one of the main intentions, presentations of posters and small-group discussions will be included, with the aim of gaining in-depth understanding and promoting research exchange at a high level not usually possible at many academic meetings. Participants will also have the valuable opportunity to hear the opinions of lecturers concerning the trends and future prospects in energy conversion technology. It is our wish that the seminar will nurture exchanges among young researchers as well as between them and the lecturers, and they enjoy the relaxing and natural surroundings near majestic Mt. Yatsugatake.

6th International Seminar details

Date : September 13 (Wed.) to September 15 (Fri.), 2017

Venue : Koumi Re-Ex Hotel (Matsubarako Kogen, Koumi-machi, Minamisaku-gun, Nagano)

Application has been closed. Thank you for your kind consideration.

Access: bus(ShuttleKoumi town)、train(Tokyo・Shinjuku・Nagoya~JR Koumi station) *boarding place (Shuttle bus from University of Yamanashi)here ※poster size is here

Organizer University of Yamanashi
Co-sponsors The Chemical Society of Japan, The Electrochemical Society of Japan, The Ceramic Society of Japan, The Japan Society of Applied Physics, The Society of Polymer Science, Japan, and Catalysis Society of Japan(tentative)
Enrollment limit 100 (first-come, first-served)
Keynote lecture Prof. Steve Baranton (Universitě de Poitiers), Dr. Takao Mori (National Institute for Material Science), Prof. John Varcoe (University of Surrey), Dr. Qingshuo Wei (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology)
Presentation Oral presentation, Poster and group discussion (Poster presentation award for only students)
Participation fee 25,000 JPY (Fees for accommodation, welcome reception, meals and so on. Student participants from abroad will be granted partially for travel expense and accommodation fees. Contact below if necessary)
Registration Click here
Abstract submission Please submit your research abstract via E-mail(abstract_green@ml.yamanashi.ac.jp).*Format is here. The abstract must be within one page on this A4 format.
Contact Ms. Toyoda, Special Doctoral Program for Green Energy Conversion Science and Technology, University of Yamanashi 4-3-11, Takeda, Kofu, Yamanashi 400-8511, Japan. E-mail : tnozomi@yamanashi.ac.jp Tel, Fax : +81-55-220-8621

Schedule in 2017 International Seminar

Sept. 13 (Wed.)
14:30-15:00 Registration Lobby
15:00-16:00 Break  
16:00-16:10 Opening remark Shirakoma
16:10-16:50 Keynote Lecture 1 (40 min): Prof. John Varcoe (University of Surrey) Shirakoma
16:50-17:20 Coffee break  
17:20-19:00 Welcome reception (100 min) Azalea
19:00-19:30 Break  
19:30-20:30 Poster session : Odd number (60 min) Edelweiss
20:30-21:30 Poster session : Even number (60 min) Edelweiss
Sept. 14 (Thu.)
7:00-9:00 Breakfast Azalea
9:00-9:40 Keynote Lecture 2 (40 min): Dr. Qingshuo Wei (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology) Shirakoma
9:40-10:20 Keynote Lecture 3 (40 min): Prof. Steve Baranton (Universitě de Poitiers) Shirakoma
10:20-11:30 Group discussion 1 (70 min) Edelweiss 
11:30-12:50 Lunch (90 min) Azalea
13:00-14:20 Oral presentation 1 (20 min): Gopal Prasad Khanal, Oral presentation 2 (20 min): Hiroshi Ishikawa, Oral presentation 3 (20 min): Yu Kakizawa, Oral presentation 4 (20 min): Kim Minseok Shirakoma
14:20-14:50 Coffee break Shirakoma
14:50-15:20 Group photos  
15:20-18:40 Fieldwork (180 min)  
19:00-21:00 Banquet (120 min) Shirakoma 
     
Sept. 15 (Fri.)
7:00-9:00 Breakfast Azalea
9:00-9:40 Keynote Lecture 4 (40 min): Dr. Takao Mori (National Institute for Material Science) Shirakoma
9:40-10:00 Coffee break  
10:00-11:20 Group discussion 2 (80 min) Edelweiss
11:20-11:40 Break  
11:40-11:50 Closing remark Shirakoma
11:50- Lunch Shirakoma

poster size 1. poster board : W 900 mm x H 1800 mm 2. recommended poster size : A0 (W 841 mm x H 1189 mm)

GO TOP